Covid-19

Reizen in de Corona periode is anders dan wij allen gewend zijn. Toch is binnen de maatregelen een reis zeker mogelijk en de moeite waard.
Cretas Golf Reizen zoekt voor u de beste combinatie tussen gunstige aanbiedingen, goede starttijden en flexibiliteit mocht de reis toch niet door kunnen gaan in verband met de Covid-19 pandemie. 

Voor boekingen vanaf 01-01-2021 geldt:

Bij de luchtvaartmaatschappijen boeken wij de tickets met zo veel mogelijk flexibiliteit.
Sommige zoals KLM staan annuleringen de komende maanden toe zonder annuleringskosten, andere zoals Transavia zijn alleen te annuleren indien Transavia zelf de vluchten niet door laat gaan. Bij code oranje vliegen zij in principe gewoon door. Doordat Cretas Golf Reizen kiest voor het flexticket of het plus tarief is het echter wel mogelijk de datum en bij het plus tarief zelfs de bestemming te wijzigen. Bij het flexticket is dit tot 48 uur voor vertrek en bij het plustarief tot 14 dagen voor vertrek. Alleen een eventueel verschil in tarief geldt dan als toeslag dus er worden geen wijzigingskosten berekend.

De meeste hotels, golfbanen en autoverhuur bedrijven zijn tot 48 uur voor vertrek kosteloos te annuleren of om te boeken indien de reis niet mogelijk is als gevolg van maatregelen in verband met de Covid-19 pandemie. Dit geldt bijvoorbeeld bij sluiting van accommmodatie, golfbaan of indien er een negatief reisadvies geldt voor de bestemming (code oranje of rood).
Bij groepsreizen zijn de voorwaarden wel anders en deze zullen wij u bij de offerte toesturen. Sommige hotels en/of hotels zijn minder flexibel maar dit zullen wij altijd vooraf naar u communiceren. Ook indien uw verplichte PCR-test onverhoopt positief is kunnen wij de reis wijzigen of annuleren.

Mocht uw reis niet door kunnen gaan vanwege de maatregelen in verband met de Covid-19 pandemie dan geven wij vanaf 01-01-2021 geen vouchers meer uit. U ontvangt dan binnen 10 dagen het betaalde bedrag van ons terug. Uitgezonderd zijn dus de tickets indien deze niet geannuleerd kunnen worden en eventuele uitzonderingen zoals voor het boeken met u besproken.

Indien u de reis annuleert wegens andere redenen dan de hierboven vermelde redenen m.b.t. de Covid-19 pandemie gelden de standaard annuleringskosten.

Algemene informatie maatregelen:

Bezoek aan ons kantoor:
Wij werken momenteel vanuit huis. Uiteraard zijn wij telefonisch en per email bereikbaar:
Tel: +010 412 92 65  /  email: esther@cretasgolf.com

Verplichte PCR-test:
Voor alle reizigers die naar Nederland reizen (van 13 jaar en ouder) geldt vanaf 29 december 2020 dat zij in het bezit dienen te zijn van een negatieve PCR-test. Tussen het afnemen van de test en de aankomsttijd in Nederland mag maximaal 72 uur zitten. De testuitslag moet bekend zijn voor u naar Nederland vertrekt en dient in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans te zijn opgesteld. Een sneltest of ander type test dan de PCR test is niet toegestaan.
Wij zullen u voor vertrek naar uw vakantiebestemming informeren welke mogelijkheden er zijn ter plaatse. 

Voor uw vertrek naar Nederland wordt deze test op 5 punten gecontroleerd:
* Datum en tijd van afname. De test mag maximaal 72 uur oud zijn bij aankomst in Nederland.
* Voor-en achternaam: overeenkomstig met het paspoort
* Gegevens instituut of laboratorium dat de test afnam.
* Type test: Dit moet een moleculaire PCR-test zijn en een test op Sars-Cov-2/COVID-19. Een ander type test is niet toegestaan (dus ook geen sneltest).
* Testresultaat: moet negatief (of niet gedetecteerd) zijn.

De meeste vakantie bestemmingen eisen ook een negatieve PCT-test. Dit houdt dus in dat u zowel voor uw vertrek uit Nederland als voor uw vertrek naar Nederland gestest dient te worden. De kosten hiervoor zijn niet inbegrepen in de reissommen.

Los van de test geldt overigens het advies om bij terugkomst in Nederland 10 dagen in quarantaine te gaan of u 5 dagen waarna u een COVID-19 test kunt laten afnemen bij de GGD.

Gezondheisverklaring RIVM:
Om te mogen reizen naar het buitenland bent u verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring dient elke reiziger (dus ook kinderen) altijd bij zich te hebben gedurende de reis. Dit geldt voor elk type reis, ongeacht het vervoer. De verklaring dient uiterlijk 24 uur voor vertrek te worden ingevuld en uitgeprint. 


Potisitef getest op vakantie:
In het geval dat u positief test op COVID-19 tijdens uw reis dient u in quarantaine te gaan op de bestemming. Indien hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor uw eigen rekening. Neem contact op met uw reisverzekering of deze kosten onder uw verzekering vallen. U mag niet terugvliegen naar Nederland voor uw klachten zijn verdwenen en u negatief test.
Diverse bestemmingen hebben een extra (soms gratis) verzekering voor deze situaties. Vraagt u s.v.p. na bij het boeken voor de reis hoe dit voor uw bestemming is, wij sturen u dan graag de mogelijkheden toe. 

Vluchten:
Vanwege de controle op documenten is het helaas niet mogelijk om online in te checken. 
Voor vertrek van de vlucht is er vaak een screening voor de luchtvaartmaatschappij, waaronder het uitwendig meten van de lichaamstemperatuur. In verband met de extra maatsregelen adviseren wij minimaal 3 uur voor vertrek in te checken.

Op de luchthavens is meer personeel aanwezig en zijn er speciale looproutes. Mondkapjes zijn verplicht. Verder zijn restaurants en winkels berperkt open.
Voor vertrek raden wij aan de website van de vertrek- of aankomstluchthaven te raadplegen voor de laatste informatie.

Tijdens de vlucht is het gebruik van mondkapjes verplicht. Het is verstandig hierop voorbereid te zijn en ervoor te zorgen dat u ruim voldoende mondkapjes bij de hand heeft. Zelfgemaakte mondkapjes zijn niet toegestaan.

Vaak dient u extra formulieren invullen aan boord van het vliegtuig. Stop voor vertrek dus s.v.p een pen in uw handbagage.
Per bestemming gelden afzonderlijke regels en in te vullen formulieren of registratiemethodes.
Wij kunnen u indien gewenst deze vooraf toesturen.

Ter plaatse:
Voor elke bestemming geldt dat de maatregelen kunnen afwijken van de maatregelen in Nederland.
Sowieso is het verstandig om vooraf u in te lezen over de maatregelen ter plaatse.
Ook dient u er rekening mee te houden dat op sommige punten uw vakantie anders kan zijn dan normaal zoals:
specifieke hygiëne regels, gebruik van buggy niet altijd toegestaan voor 2 personen, maaltijden die niet in de buffetvorm zijn zoals we gewend zijn.
Desondanks zijn wij ervan overtuigd dat uw vakantie absoluut op een ontspannen en fijne manier zal verlopen.


 

Voorstel aanvragen