Covid-19

Hoewel tijdens de COVID-19 pandemie wij gelukkig vele klanten een mooie reis hebben kunnen laten maken zijn wij blij dat momenteel de meeste restricties zijn of komen te vervallen. Voor uw terugvlucht naar Nederland is het niet meer noodzakelijk om een negatief testbewijs, herstelbewijs of vaccinatiebewijs te laten zien zolang u inwoner bent van een Schengen/EU land. Wel vragen de meeste bestemmingen nog om een Corona bewijs. Het kan zijn dat ook zij de komende periode soepeler hiermee worden maar dit zal afhangen van de bestemming. Enkele bestemmingen zoals Marokko en de Verenigde Arabische Emiraten kennen geen herstelbewijs. Voor bijvoorbeeld Marokko geldt dat alleen gevaccineerde toeristen welkom zijn en zij dienen ook een PCR test te doen voor hun reis.

Wij zullen de op dat moment geldende regels altijd toesturen bij de reisbescheiden maar op verzoek is dat uiteraard ook eerder mogelijk.

Bij de luchtvaartmaatschappijen boeken wij de tickets met zo veel mogelijk flexibiliteit.
Transavia bijvoorbeeld is alleen te annuleren indien Transavia zelf de vluchten niet door laat gaan. Bij code oranje vliegen zij in principe gewoon door. Doordat Cretas Golf Reizen kiest voor het flexticket of het plus tarief is het echter wel mogelijk de datum en bij het plus tarief zelfs de bestemming te wijzigen. Bij het flexticket is dit tot 48 uur voor vertrek en bij het plustarief tot 14 dagen voor vertrek. Alleen een eventueel verschil in tarief geldt dan als toeslag dus er worden dan geen wijzigingskosten berekend.

De meeste hotels, golfbanen en autoverhuur bedrijven zijn tot 48 uur voor vertrek kosteloos te annuleren of om te boeken indien de reis niet mogelijk is als gevolg van maatregelen in verband met de Covid-19 pandemie. Dit geldt bijvoorbeeld bij sluiting van accommmodatie, golfbaan, er een quarantaine verplicht is ter plaatse of als er geen vluchten gaan naar de bestemming.

Indien u vlak voor vertrek naar uw bestemming positief test op COVID-19 is het niet mogelijk om te reizen. De meeste annuleringsverzekeringen zien dit als een geldige reden om te annuleren. Zorgt u er dus s.v.p voor in het bezit te zijn van een goede reis- en annuleringsverzekering. Wij raden ook aan om de voorwaarden van uw verzekering te controleren voor u een reis boekt.

Mocht uw reis niet door kunnen gaan vanwege de maatregelen in verband met de Covid-19 pandemie dan geven wij vanaf 01-01-2021 geen vouchers meer uit. U ontvangt dan binnen 10 dagen het betaalde bedrag van ons terug. Uitgezonderd zijn dus de tickets indien deze niet geannuleerd kunnen worden en eventuele uitzonderingen zoals hierboven vermeld of voor het boeken met u besproken.

Indien u de reis annuleert wegens andere redenen dan de hierboven vermelde redenen m.b.t. de Covid-19 pandemie gelden de standaard annuleringskosten.

Algemene informatie maatregelen:

Bezoek aan ons kantoor:
Momenteel is bezoek aan ons kantoor alleen mogelijk op afspraak. U kunt contact met ons opnemen via:
Tel: +010 412 92 65  /  email: esther@cretasgolf.com

Potisitef getest op vakantie:
In het geval dat u positief test op COVID-19 tijdens uw reis dient u in quarantaine te gaan op de bestemming. Indien hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor uw eigen rekening. Neem contact op met uw reisverzekering of deze kosten onder uw verzekering vallen. U mag niet terugvliegen naar Nederland voor uw klachten zijn verdwenen en u negatief test.
Diverse bestemmingen hebben een extra (soms gratis) verzekering voor deze situaties. Vraagt u s.v.p. na bij het boeken voor de reis hoe dit voor uw bestemming is, wij sturen u dan graag de mogelijkheden toe. 

Vluchten:
Vanwege de controle op documenten is het helaas niet altijd mogelijk om online in te checken. 
Voor vertrek van de vlucht is er vaak een screening voor de luchtvaartmaatschappij. In verband met de extra maatsregelen adviseren wij minimaal 3 uur voor vertrek in te checken.

Op de luchthavens is meer personeel aanwezig en zijn er speciale looproutes. Mondkapjes zijn verplicht. 

Tijdens de vlucht is het gebruik van mondkapjes verplicht. Het is verstandig hierop voorbereid te zijn en ervoor te zorgen dat u ruim voldoende mondkapjes bij de hand heeft. Zelfgemaakte mondkapjes zijn niet toegestaan.

Vaak dient u extra formulieren invullen aan boord van het vliegtuig. Stop voor vertrek dus s.v.p een pen in uw handbagage.
Per bestemming gelden afzonderlijke regels en in te vullen formulieren of registratiemethodes.
Wij kunnen u indien gewenst deze vooraf toesturen.

Ter plaatse:
Voor elke bestemming geldt dat de maatregelen kunnen afwijken van de maatregelen in Nederland.
Sowieso is het verstandig om vooraf u in te lezen over de maatregelen ter plaatse.
Ook dient u er rekening mee te houden dat op sommige punten uw vakantie anders kan zijn dan normaal zoals:
specifieke hygiëne regels, gebruik van buggy niet altijd toegestaan voor 2 personen, maaltijden die niet in de buffetvorm zijn zoals we gewend zijn.
Desondanks zijn wij ervan overtuigd dat uw vakantie absoluut op een ontspannen en fijne manier zal verlopen.


 

Voorstel aanvragen